Ons Team

Praktijk In Balans is sinds 2000 actief op het gebied van voeding, leefstijl en bewustwording.
De diëtist helpt jou jouw doel te bereiken.
Je kunt terecht voor individuele dieetbegeleiding, groepsdieetbegeleiding, workshops over voeding en gedrag en intensieve trajecten. Daarnaast geven wij voedingsvoorlichting op maat voor organisaties en verenigingen.
Specialisaties van de praktijk: emotie eten, overgewicht, ondergewicht, eetproblemen, prikkelbare darmsyndroom, sportvoeding en voedselovergevoeligheid. Bewustwording van voeding en leefstijl in de meest brede zin. De mens als geheel en niet alleen de klacht of ziekte. Het gaat om jou als mens en wat jij nodig hebt. Daarom kiezen wij voor een holistische visie. Lichaam en geest in balans.

Visie
Het eetgedrag kan niet los gezien worden van jou als individu. Het eetgedrag wordt beïnvloed door verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan belemmerende overtuigingen, emoties, omgeving, gewoonten, ziektes en aandoeningen. Door een compleet beeld te vormen van jou als mens wordt, afhankelijk van de hulpvraag, diagnose en doelstelling, een persoonlijk plan opgesteld. Bewustwording van je eigen (eet)gedrag is van groot belang.

Om dit te bereiken kan geadviseerd worden om bijvoorbeeld een eetdagboek bij te houden. Wij zijn gespecialiseerd in het veranderen van (eet)gedrag zodat het probleem bij de wortel wordt aangepakt. Een dieet volgen is geen kunst. Het is een tijdelijk verhaal. Het is juist de uitdaging om een geslaagd recept te vinden wat jij nodig hebt zodat jij jouw doelen gaat bereiken én behouden. Dit bieden wij aan in de vorm van een complete behandeling inclusief nazorgtraject. Dit wordt individueel met jou afgestemd.
Het gaat om verandering van leefstijl, bewuste keuzes maken ten aanzien van voeding, beweging, gedrag en bewustwording. Met als resultaat dat je het gevoel hebt zelf invloed uit te oefenen op jouw leefstijl door keuzes die je zélf maakt in plaats van opgelegde adviezen. Op deze manier ontstaat een persoonlijk advies. Durf jij deze reis met jezelf aan? Lekker eten en werken aan jouw doel kan echt samen! Lichaam en geest in balans.

 Sylvia Jelierse - Diëtist

 team sylvia     logo nvd

Ik ben Sylvia, opgegroeid in Haarlem en in 1990 voor mijn werk verhuisd naar Twente. Ik heb 2 volwassen kinderen.
Naast diverse scholingen op het gebied van voeding en gedrag heb ik de opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond. Ik heb mijn daarnaast verdiept in de psychologie, Chinese geneeswijzen en Qigong, een meditatievorm met beweging.
Ik ben ervan overtuigd dat lichaam en geest elkaar beïnvloeden. Het eten is vaak een uiting van hoe iemand zichzelf voelt en met zichzelf omgaat.
Zelf heb ik hier ervaring mee, door jarenlang te kampen met een eetstoornis en later door disbalans in werk en privéleven.
Uiteindelijk is het me gelukt een goede balans te vinden.
Ik ben liefhebber van lekker en gezond eten en drinken, wandel graag op het strand en houd van dansen.
 

 

Caran Somsen - Diëtist

team caran   logo DCN

Dag allemaal,
Ik wil mij graag even voorstellen! Ik ben Caran Somsen en vanaf februari 2019 werkzaam bij diëtistenpraktijk In Balans. In juli 2016 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
Gedurende het laatste studiejaar heb ik stage gelopen bij In Balans en hier ook mijn afstudeeronderzoek gedaan.
Daarnaast gaf ik ook mijn eigen avondspreekuren.
Nadat ik ben afgestudeerd, heb ik een aantal vakken aan de Wageningen Universiteit gevolgd van de master Nutrition & Health (Voeding & Gezondheid).
Vervolgens ben ik aan de slag gegaan bij een diëtistenpraktijk in Deventer. 
Ik heb hier veel ervaring opgedaan over verschillende ziektebeelden en eetproblematiek.

Tevens heb ik veel cliënten behandeld met eetstoornissen en/of ander eet(gestoord)gedrag.
Ook heb ik het afgelopen jaar de post HBO Cognitieve Gedragstherapie afgerond. Daarnaast ben ik werkzaam geweest bij Skinnyminds. Skinnyminds is een bedrijf in Amsterdam die een programma heeft ontwikkeld op het gebied van afvallen en de psychologie achter eten.
Ik werk 4 dagen per week (ma t/m do) bij In Balans. Ik verheug mij erop om met u kennis te maken!

Fred Smit - Backoffice

 team fredKoffie

Hallo, ik ben Fred. nuchtere Twentenaar en vader van 3 kinderen. Ik ben breed opgeleid in de techniek, waaronder systeembeheerder en programmeur.
Maar ook als elektrotechnicus en vrachtwagenmonteur. 

Bij In Balans regel ik de dingen achter de schermen. (Heeft iemand die interne memo gelezen over planten water geven? ;-) )
Ook met enige regelmaat ben ik bezig om kasten te verplaatsen en dingen op te hangen.

 
 

Abonneer u hier op onze nieuwsbrief.Joomla Extensions powered by Joobi

     Contact   Nieuwsbrieven
Betalingsvoorwaarden   Privacy
     Een klacht?   BMI CHECK !

 

 

 
logo DCN   logo nvd   Logo KP   dit logo small
 
 
 K.v.K nr: 69112142 youtubeiconlinkediniconfooterfacebookiconfootertwittericon
Copyright In Balans 2022