Ons Team

Praktijk In Balans is sinds 2000 actief op het gebied van voeding, leefstijl en bewustwording.
De diëtist helpt jou jouw doel te bereiken.
Je kunt terecht voor individuele dieetbegeleiding, groepsdieetbegeleiding, workshops over voeding en gedrag en intensieve trajecten. Daarnaast geven wij voedingsvoorlichting op maat voor organisaties en verenigingen.
Specialisaties van de praktijk: emotie eten, overgewicht, ondergewicht, eetproblemen, prikkelbare darmsyndroom, sportvoeding en voedselovergevoeligheid. Bewustwording van voeding en leefstijl in de meest brede zin. De mens als geheel en niet alleen de klacht of ziekte. Het gaat om jou als mens en wat jij nodig hebt. Daarom kiezen wij voor een holistische visie. Lichaam en geest in balans.

Visie
Het eetgedrag kan niet los gezien worden van jou als individu. Het eetgedrag wordt beïnvloed door verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan belemmerende overtuigingen, emoties, omgeving, gewoonten, ziektes en aandoeningen. Door een compleet beeld te vormen van jou als mens wordt, afhankelijk van de hulpvraag, diagnose en doelstelling, een persoonlijk plan opgesteld. Bewustwording van je eigen (eet)gedrag is van groot belang.

Om dit te bereiken kan geadviseerd worden om bijvoorbeeld een eetdagboek bij te houden. Wij zijn gespecialiseerd in het veranderen van (eet)gedrag zodat het probleem bij de wortel wordt aangepakt. Een dieet volgen is geen kunst. Het is een tijdelijk verhaal. Het is juist de uitdaging om een geslaagd recept te vinden wat jij nodig hebt zodat jij jouw doelen gaat bereiken én behouden. Dit bieden wij aan in de vorm van een complete behandeling inclusief nazorgtraject. Dit wordt individueel met jou afgestemd.
Het gaat om verandering van leefstijl, bewuste keuzes maken ten aanzien van voeding, beweging, gedrag en bewustwording. Met als resultaat dat je het gevoel hebt zelf invloed uit te oefenen op jouw leefstijl door keuzes die je zélf maakt in plaats van opgelegde adviezen. Op deze manier ontstaat een persoonlijk advies. Durf jij deze reis met jezelf aan? Lekker eten en werken aan jouw doel kan echt samen! Lichaam en geest in balans.

 Sylvia Jelierse - Diëtist

 team sylvia Sylvia's Blog

Ik ben Sylvia, opgegroeid in Haarlem en in 1990 voor mijn werk verhuisd naar Twente. Ik heb 2 volwassen kinderen.
Naast diverse scholingen op het gebied van voeding en gedrag heb ik de opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond. Ik heb mijn daarnaast verdiept in de psychologie, Chinese geneeswijzen en Qigong, een meditatievorm met beweging.
Ik ben ervan overtuigd dat lichaam en geest elkaar beïnvloeden. Het eten is vaak een uiting van hoe iemand zichzelf voelt en met zichzelf omgaat.
Zelf heb ik hier ervaring mee, door jarenlang te kampen met een eetstoornis en later door disbalans in werk en privéleven.
Uiteindelijk is het me gelukt een goede balans te vinden.
Ik ben liefhebber van lekker en gezond eten en drinken, wandel graag op het strand en houd van dansen.
 

 

Caran Somsen - Diëtist

team caran   logo DCN

Dag allemaal,
Ik wil mij graag even voorstellen! Ik ben Caran Somsen en vanaf februari 2019 werkzaam bij diëtistenpraktijk In Balans. In juli 2016 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
Gedurende het laatste studiejaar heb ik stage gelopen bij In Balans en hier ook mijn afstudeeronderzoek gedaan.
Daarnaast gaf ik ook mijn eigen avondspreekuren.
Nadat ik ben afgestudeerd, heb ik een aantal vakken aan de Wageningen Universiteit gevolgd van de master Nutrition & Health (Voeding & Gezondheid).
Vervolgens ben ik aan de slag gegaan bij een diëtistenpraktijk in Deventer. 
Ik heb hier veel ervaring opgedaan over verschillende ziektebeelden en eetproblematiek.

Tevens heb ik veel cliënten behandeld met eetstoornissen en/of ander eet(gestoord)gedrag.
Ook heb ik het afgelopen jaar de post HBO Cognitieve Gedragstherapie afgerond. Daarnaast ben ik werkzaam geweest bij Skinnyminds. Skinnyminds is een bedrijf in Amsterdam die een programma heeft ontwikkeld op het gebied van afvallen en de psychologie achter eten.
Ik werk 4 dagen per week (ma t/m do) bij In Balans. Ik verheug mij erop om met u kennis te maken!


Babette van Haare
 - Diëtist -> Babette is per 1 augustus 2022 niet meer werkzaam bij ons. Haar spreekuren worden door Sylvia en Caran overgenomen.
Babette van Haare - Dietist   logo DCN

Mijn naam is Babette, ik ben juli 2021 afgestudeerd als gediplomeerd diëtist aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik werk sinds juli 2021 bij In Balans als diëtist waar ik het erg naar mijn zin heb.
Daarnaast vind ik het leuk om sportief bezig te zijn, ik ben vier dagen in de week te vinden in de sportschool waar ik krachttraining beoefenen. En ik heb ook al een keer de Nijmeegse vierdaagse uitgelopen.
Ik houd ervan om mijzelf uit te dagen!

Op dit moment begeleid ik veel cliënten die deelnemen aan het GLI programma van SLIMMER ook in samenwerking met fysiotherapeuten en leefstijlcoaches.
Dit doe ik met heel veel plezier.
Wat ik belangrijk vindt is dat een voedingsadvies niet moet voelen als een dieet, maar als een leefstijl!
Ik help graag mensen hun leefstijl te vinden, elk voedingspatroon is namelijk weer anders.

Fred Smit - Backoffice

 team fredKoffie

Hallo, ik ben Fred. nuchtere Twentenaar en vader van 3 kinderen. Ik ben breed opgeleid in de techniek, waaronder systeembeheerder en programmeur.
Maar ook als elektrotechnicus en vrachtwagenmonteur. 

Bij In Balans regel ik de dingen achter de schermen.
Ook met enige regelmaat ben ik bezig om kasten te verplaatsen en dingen op te hangen.

 Femke Schut - Stagiaire
team femke

Ik ben Femke, 4e jaars voeding en diëtetiek student aan Hanze hogeschool in Groningen, en vanaf 14 februari 2022 stagiaire bij In Balans.
Ik ben aan deze studie begonnen door mijn eigen worstelingen met eten, ik vond het moeilijk om een balans te creëren en viel snel terug in slechte patronen.

Nu gaat het gelukkig goed, ik denk dat ik door mijn eigen ervaringen ook persoonsgerichte begeleiding kan geven als diëtist.
Ik zou mij graag nog verder willen ontwikkelen en ik denk dat In Balans hier de juiste plek voor is, aangezien zij veel focussen op de relatie tussen de mentale en fysieke gezondheid wat ik zelf ook heel belangrijk vind.
In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden in de keuken waar graag kook en bak, ook houd ik van wandelen in de natuur en gamen.

 

Abonneer u hier op onze nieuwsbrief.Joomla Extensions powered by Joobi

     Contact   Nieuwsbrieven
Betalingsvoorwaarden   Privacy
     Een klacht?   BMI CHECK !

 

 

 
logo DCN   logo nvd   Logo KP
 
 
 K.v.K nr: 69112142 youtubeiconlinkediniconfooterfacebookiconfootertwittericon
Copyright In Balans 2021