Betalingsvoorwaarden 2023

We hanteren deze betalingsvoorwaarden om zo transparant mogelijk te zijn. In de wirwar van vergoedingen is het voor veel mensen niet meer helder hoe alles in elkaar zit. Dat is de reden dat we hier een aantal punten op een rij hebben gezet voor u. Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben neem gerust contact op.


1.
Dieetadvisering wordt in 2023 vergoed vanuit de basisverzekering voor 3 uur per jaar.
Let op:
1a. Indien er sprake is van ketenzorg => uw huisarts neemt deel aan ketenzorg en u bent verwezen met de diagnose diabetes of COPD of CVRM (Cardio Vasculair Risico Management). Uw eigen risico wordt in dit geval niet belast. De verwijzing wordt online verstuurd door uw huisarts of praktijkondersteuner. De betaling loopt via THOON.
1b. Indien u meedoet aan de GLI (=Gecombineerde Leefstijl Interventie) SLIMMER, dan worden alle kosten vergoed, zonder belasting van het eigen risico. Een verwijzing van uw huisarts is verplicht en dient u te overhandigen bij de aanmelding. Slimmer wordt aangeboden samen met Fysiocentrum Kamminga. Zij regelen de declaraties voor ons.
U krijgt 3 uur vergoed voor de begeleiding door de diëtist (4 afspraken).
1c. Let op: Voor alle overige dieetadvisering met of zonder verwijzing van een arts of specialist: uw eigen risico wordt wel belast.
1d. Herstelzorg Corona: indien u een verwijzing heeft voor herstelzorg Corona dan krijgt u voor het eerste half jaar 7 uur dieetadvisering vergoed. Het eigen risico wordt wel belast. Indien nodig kunt u 1x een herhaal verwijzing krijgen voor het 2e half jaar herstelzorg. Dan krijgt u opnieuw 7 uur dieetadvisering. Een nieuwe verwijzing is dan noodzakelijk.
1e. Kinderen tot 18 jaar: het eigen risico wordt niet belast.
1f. Mensen met een verzekering eigen risico via de gemeente worden vrijgesteld van het betalen van het eigen risico.

2.
Dieetadvisering wordt, nadat de uren in de basisverzekering zijn gebruikt, eventueel extra vergoed vanuit de aanvullende verzekering van uw zorgverzekering. Uw eigen risico wordt dan niet belast.

3.
Er kan sprake zijn van aanvullende eisen als een verwijzing noodzakelijk of vergoeding alleen bij bepaalde diagnoses. Raadpleeg uw polis van uw zorgverzekering of check de bijlagen vergoeding. Indien u zonder verwijzing komt, dient er een screening directe toegang te worden gedaan.
Dit zijn een aantal vragen waarbij gekeken wordt of er geen rode vlaggen zijn (redenen om eerst uw arts te consulteren).


4.
Iedere cliënt is verplicht zich te identificeren tijdens het eerste consult door middel van paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Daarnaast kan iedere cliënt een pasje overhandigen met de gegevens van de zorgverzekeraar. Bij de intake vult u met de diëtist een toestemmingsformulier in voor behandeling, conform de privacywetgeving AVG.

5.
Ieder cliënt ontvangt bij de bevestiging van de eerste afspraak deze betalingsvoorwaarden. Op deze wijze is duidelijk wat u van ons en wat wij van u verwachten. Via onze website zijn de voorwaarden ook in te zien en af te drukken.

6.
Onderstaande tarieven gelden wanneer u geen vergoeding meer heeft vanuit uw zorgverzekering.
Dus wanneer de uren vanuit de basisverzekering en eventuele aanvullende verzekering op zijn dus na 3 uur uit de basisverzekering en aanvullende verzekering.
U ontvangt een factuur welke binnen 14 dagen voldaan dient te worden. Tarief: per 15 minuten € 18,75 euro.


7.
Niet nagekomen afspraak ofwel NO SHOW. Afspraken welke niet 24 uur van tevoren zijn afgezegd, zullen in rekening gebracht worden.
Dit geldt ook voor afspraken waarop u niet bent verschenen zonder af te zeggen.
U ontvangt een factuur welke binnen 14 dagen voldaan dient te worden. Let op: dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.Ter info:
De behandeltijd die de diëtist in rekening brengt bestaat uit twee componenten: een consult bestaat uit de tijd van de duur van de afspraak, de consulttijd en tijd voor het uitwerken van een (dieet)advies, de uitwerktijd.
De consulttijd is de tijd waarbij u als cliënt aanwezig bent of de tijd die besteed wordt aan een telefonisch consult of een consult met behulp van videobellen bijvoorbeeld. De uitwerktijd is de tijd waarbij u als cliënt meestal niet aanwezig bent. De diëtist besteedt deze aan o.a. het berekenen en samenstellen van uw persoonlijk advies, het informeren van de verwijzer en het registreren van uw gegevens. De totaal bestede tijd wordt afgerond op kwartiereenheden.


Per 1 januari 2023 gelden onderstaande tarieven:
Per zorgverzekeraar zijn er verschillende tarieven. Gemiddeld gaat het om circa € 17,00 á 18,75 per kwartier.
De declaraties vinden plaats 1x per maand. Dit gaat direct naar de zorgverzekeraar.
Het eigen risico wordt belast bij iedereen van 18 jaar of ouder behalve bij de uitzonderingen zie punt 1 in dit overzicht. U ontvangt dan een factuur van de zorgverzekeraar.


Het is een heel verhaal maar we proberen op deze manier onduidelijkheden uit de weg te ruimen.
Heeft u vragen dan neem gerust contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of app via 06-25319428 of bel 074-2426438.

Hier volgt nog een overzicht in tabelvorm.

Consulten

 Tijd

 Omschrijving

Kosten circa (tarief verschilt per zorgverzekeraar)

 • Intake gesprek

60+30 minuten

60 minuten = duur van de afspraak

+ 30 minuten uitwerken (dieet)advies.

€ 99,00 – 112.5 euro

 • Screening Directe Toegang

15 minuten

15 minuten = duur van de screening indien u zich aanmeldt zonder verwijzing.

15 min: € 17,00-18,75

 • Vervolg gesprekken, duur is afhankelijk van behandeldoel en gaat in overleg

15 minuten

30 minuten

45 minuten

60 minuten

15-30-45-60 minuten = duur van de afspraak

Standaard duurt een vervolgconsult 30 minuten

15 min: € 17,00-18,75

30 min: € 34,00-37.50

45 min: € 51,00-56.25

60 min: € 68,00-75,00

 • Brief
 • Rapportage verwijzer
 • Rapportage obesitas kliniek
 • Verlengen van een machtiging voor drinkvoeding / sondevoeding
 • Overleg met derden noodzakelijk voor de behandeling
 • Uitgebreid advies via de mail

15 minuten

15 minuten = uitwerken advies

15 min: € 17,00-18,75

 • Toeslag voor Huisbezoek

Toeslag naast normale kosten  

Hiervoor is een verwijzing nodig van uw arts.

Toeslag varieert per zorgverzekeraar

Toeslag per keer € 15,00-30,00

 • Groepsbehandeling

Divers

Diverse thema’s. Volg website + nieuwsbrief

 
 • Workshops

Divers

Diverse thema’s. Volg website + nieuwsbrief.

 
 • Presentaties voor derden

In overleg

Volgens offerte.

 

Klik op de onderstaande knop om deze voorwaarden te downloaden in pdf formaat. Betalingsvoorwaarden 2022

We hanteren deze betalingsvoorwaarden om zo transparant mogelijk te zijn. In de wirwar van vergoedingen is het voor veel mensen niet meer helder hoe alles in elkaar zit. Dat is de reden dat we hier een aantal punten op een rij hebben gezet voor u. Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben neem gerust contact op.

1. Dieetadvisering wordt in 2022 vergoed vanuit de basisverzekering voor 3 uur per jaar. Let op:
a. Indien er sprake is van ketenzorg => uw huisarts neemt deel aan ketenzorg en u bent verwezen met de diagnose diabetes of COPD of CVRM (Cardio Vasculair Risico Management) uw eigen risico wordt in dit geval niet belast. De verwijzing wordt online verstuurd door uw huisarts of praktijkondersteuner. De betaling loopt via THOON.
b. Voor alle overige dieetadvisering met of zonder verwijzing van een arts of specialist: uw eigen risico wordt wel belast.
c. Kinderen tot 18 jaar: het eigen risico wordt niet belast.

2. Dieetadvisering wordt, nadat de uren in de basisverzekering zijn gebruikt, eventueel extra vergoed vanuit de aanvullende verzekering van uw zorgverzekering. Uw eigen risico wordt dan niet belast.

3. Er kan sprake zijn van aanvullende eisen als een verwijzing noodzakelijk of vergoeding alleen bij bepaalde diagnoses. Raadpleeg uw polis van uw zorgverzekering of check de bijlagen vergoeding. Indien u zonder verwijzing komt, dient er een screening directe toegang te worden gedaan. Dit zijn een aantal vragen waarbij gekeken wordt of er geen rode vlaggen zijn (redenen om eerst uw arts te consulteren).

4. Iedere cliënt is verplicht zich te identificeren tijdens het eerste consult door middel van paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Daarnaast kan iedere cliënt een pasje overhandigen met de gegevens van de zorgverzekeraar. Bij de intake vult u met de diëtist een toestemmingsformulier in voor behandeling, conform de privacywetgeving AVG.

5. Ieder cliënt ontvangt bij de bevestiging van de eerste afspraak deze betalingsvoorwaarden. Op deze wijze is duidelijk wat u van ons en wat wij van u verwachten. Via onze website zijn de voorwaarden ook in te zien en af te drukken.

6. Onderstaande tarieven gelden wanneer u geen vergoeding meer heeft vanuit uw zorgverzekering. Dus wanneer de uren vanuit de basisverzekering en eventuele aanvullende verzekering op zijn dus na 3 uur uit de basisverzekering en aanvullende verzekering. U ontvangt een factuur welke binnen 14 dagen voldaan dient te worden. Tarief: per 15 minuten € 18,75 euro.

7. Niet nagekomen afspraak ofwel NO SHOW. Afspraken welke niet 24 uur van tevoren zijn afgezegd, zullen in rekening gebracht worden. Dit geldt ook voor afspraken waarop u niet bent verschenen zonder af te zeggen. U ontvangt een factuur welke binnen 14 dagen voldaan dient te worden. Let op: dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.


Ter info:
De behandeltijd die de diëtist in rekening brengt bestaat uit twee componenten: een consult bestaat uit de tijd van de duur van de afspraak, de consulttijd en tijd voor het uitwerken van een (dieet)advies, de uitwerktijd.
De consulttijd is de tijd waarbij u als cliënt aanwezig bent of de tijd die besteed wordt aan een telefonisch consult of een consult met behulp van videobellen bijvoorbeeld. De uitwerktijd is de tijd waarbij u als cliënt meestal niet aanwezig bent. De diëtist besteedt deze aan o.a. het berekenen en samenstellen van uw persoonlijk advies, het informeren van de verwijzer en het registreren van uw gegevens. De totaal bestede tijd wordt afgerond op kwartiereenheden.

Per 1 januari 2022 gelden onderstaande tarieven:
Per zorgverzekeraar zijn er verschillende tarieven. Gemiddeld gaat het om circa € 17,00 á 18,75 per kwartier. De declaraties vinden plaats 1x per maand. Dit gaat direct naar de zorgverzekeraar. Het eigen risico wordt belast bij iedereen van 18 jaar of ouder. U ontvangt dan een factuur van de zorgverzekeraar. Indien u al door het eigen risico heen bent dan wordt het gewoon vergoed voor de uren die u heeft. Ketenzorg gaat via een ander kanaal dan de basisverzekering. Hiervoor geldt niet het eigen risico.

Het is een heel verhaal maar we proberen op deze manier onduidelijkheden uit de weg te ruimen. Hier volgt nog een overzicht in tabelvorm.

Consulten Tijd Omschrijving

Intake gesprek 60+30 minuten 60 minuten = duur van de afspraak
+ 30 minuten uitwerken (dieet)advies.
Screening Directe Toegang 15 minuten 15 minuten = duur van de screening indien u zich aanmeldt zonder verwijzing.
Vervolg gesprekken, duur is afhankelijk van behandeldoel en gaat in overleg 15 minuten
30 minuten
45 minuten
60 minuten 15-30-45-60 minuten = duur van de afspraak

Standaard duurt een vervolgconsult 30 minuten
Brief, Rapportage, het
verlengen van machtiging drinkvoeding 15 minuten 15 minuten = uitwerken advies
Huisbezoek dieetadvies Toeslag Hiervoor is een verwijzing nodig van uw arts. Toeslag per keer € 30,00 euro.
Groepsbehandeling Divers Diverse thema’s. Volg website + nieuwsbrief
Workshops Divers Diverse thema’s. Volg website + nieuwsbrief.
Presentaties voor derden In overleg Volgens offerte.
     Contact   Nieuwsbrieven
Betalingsvoorwaarden   Privacy
     Een klacht?   BMI CHECK !

 

 

 
logo DCN   logo nvd   Logo KP   dit logo small
 
 
 K.v.K nr: 69112142 youtubeiconlinkediniconfooterfacebookiconfootertwittericon
Copyright In Balans 2022